Božićni vašar u Konstanci
Novogodisnji vasari se ne odrzavaju samo u hali "Cair". Nemacki obicaj je da to budu pravi vasari, na otvorenom. Zamislite samo tradiciju od par stotina godina, a u Pobedinoj ulici?!
Ova godina, ili barem ovaj deo zime ove godine, je izuzetno topao, kao sto je vec svima poznato. Ili barem nije tako hladna kao prethodne. Ove subote je u Konstanci pomalo rosila kisica, ali je svejedno glavna pesacka zona u starom delu grada bila prepuna i sarena bas kao na vasaru.
Cudo, ne volimo samo mi meso. Bavarska je poznata, osim po BMW-ima, i po svinjarskoj tradiciji. Sta sve dobro od jedne svinje moze da ispadne, kakvih sve svinjarija ima, cudo jedno!
Sad, kad je hladno vreme u pitanju, odmah ide i pitanje grejanja. Nema grejane rakije, ali zato je kuvano (grejano) vino na svakom koraku! Pa cak i poneki "zagrejani" gost. To sredstvo za grejanje se inace ovde zove Glühwein i naravno da nije nasa specijalnost. Evo i jednog Nemackog recepta kako to pravilno treba da se uradi. A na slici su moji prijatelji prilikom atestiranja istog.
Po polasku smo svratili na "jos po jedno" u klub cije ime iz nepoznatih razloga nisam zapamtio. Konstanca je studentski grad i pojedinim gostima ne bih pozeleo da budem otac. (Shvatite koliko vam se masta pruza.) Svejedno je atmosfera bila "vrlo-vrlo".! ☺
Uhvatili smo feribot u 01:05, i majstorskim zakretanjem tocka upravljaca Nadia** me je uskoro ostavila na "kucnome pragu"...
* Kilkenny je irsko tamno pivo, blagog ukusa i crvenkaste boje. Preporucujem lep site o pivu.
** Za dusebriznike kratak info: verenica mog kolege sa posla. Mozda je mozete naci na poslednjoj fotografiji.
Nema komentara:
Objavi komentar